De gemeenten in Groningen en Drenthe lijden gezamenlijk een verlies van 600.000 euro door de aanloop naar de opstart van Publiek Vervoer. Hierin zijn het kleinschalig openbaar vervoer en WMO-vervoer ondergebracht.

Dagblad van het Noorden meldt dat het verlies onder meer wordt veroorzaakt door het doorwerken van verliezen over diverse projecten die in de voorbereidingsfase in 2016 en 2017 werden uitgevoerd. Daarbij werd al 336.000 euro meer uitgegeven dan gebudgetteerd.

Publiek Vervoer is een gemeenschappelijke regeling van alle gemeenten. Daardoor draaien zij op voor de kosten. Voor 2019 is een niet-sluitende begroting ingediend. De provincie Drenthe heeft daarom Publiek Vervoer onder toezicht gesteld. De provincie moet alle verplichtingen die Publiek Vervoer aangaat nu goedkeuren.

Directeur Jan Bos van Publiek Vervoer zegt in Dagblad van het Noorden dat de bijdrage van het OV-bureau nog niet mag worden verwerkt omdat het bureau pas dit jaar formeel deel gaat nemen aan de regeling. Als de bijdrage van het OV-bureau in de begroting verwerkt kan worden kan het provinciaal toezicht verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *