De tijdelijke dienstregelingen bij de openbaar vervoerders in het hele land blijft in ieder geval nog tot en met 28 april van kracht.

De overkoepelende brancheorganisatie OV-NL maakte dat dinsdagavond bekend naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet. Zij kondigden aan alle genomen maatregelen te verlengen tot en met 28 april.

Dat betekent dat veel voorzieningen dicht zullen blijven. Voor de scholen geldt dit zelfs tot en met de meivakantie. Daardoor reizen er ok de komende weken veel minder mensen met het openbaar vervoer.

De dienstregelingen die de vervoerders hebben ingevoerd de afgelopen weken blijven gelden. Voor de NS is dit de speciale basisdienstregeling, voor Qbuzz de zaterdagsdienstregeling en voor Arriva op het spoor de zondagsdienstregeling en bij de bussen een soort kleine vakantiedienstregeling. Vervoerders hebben afzonderlijk de mogelijkheid om dit eventueel aan te passen of extra ritten toe te voegen, zoals Qbuzz vanaf morgen weer doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *