Qbuzz gaat vanaf woensdag weer meer bussen in haar zaterdagdienstregeling inzetten.

De lijnen 22, 83 en 85 krijgen grotere bussen om de anderhalve meter afstand tussen reizigers beter te kunnen bewaren. Nu rijden er overdag 8-persoonsbussen, dat worden normale bussen. De extra ochtendrit wordt om die reden vanaf woensdag uitgevoerd met een gelede bus. Dit gebeurt nu nog met een normale bus.

De lijnen 65, 163 en 171 krijgen een extra rit. Lijn 65 betreft een rit van Groningen naar Zoutkamp om 10:45 uur, op lijn 163 gaat het om een rit aansluitend op de extra afvaart van Wagenborg vanaf Schiermonnikoog, ‘s morgens om 9:24 uur. Lijn 171 krijgt een extra retourrit welke om 7:13 uur van Veendam naar Groningen vertrekt.

De andere extra ritten blijven vooralsnog staan. Qbuzz meldt verder dat reizen met een rolstoel in de Qliners tijdelijk niet mogelijk is, omdat de chauffeur moet helpen bij het vastzetten van de rolstoel. Hierbij kan de afstand van anderhalve meter niet worden gegarandeerd. Gedupeerde reizigers kunnen via de klantenservice van Qbuzz een rolstoeltaxi regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *