Zojuist zijn de nieuwe dienstregelingen van trein en bus van start gegaan. Wijzigingen in het treinennet in delen van Nederland hebben door het land haar uitwerking en dat heeft voor een gedeelte weer gevolgen voor de dienstregeling van de bussen.

Op het gebied van de treinen zal er niet veel veranderen. De grootste wijziging in de provincie vindt plaats op de verbinding Groningen – Veendam, waar in de avonduren op zondag de vertrektijden zullen veranderen. Daarnaast zullen er wat kleine verschuivingen plaatsvinden om aansluitingen te verbeteren.

Bij de bussen zullen er wat meer ingrijpende veranderen plaatsvinden. Zo gaan in de stad de Q-link-bussen op zondagen ‘s middags allemaal iedere tien minuten tussen de P+R-plaatsen rijden vanwege de zondagopenstelling en komt er een vaste snelle busverbinding tussen P+R Hoogkerk en het Martini Ziekenhuis met lijn 189. In Hoogezand wordt de Servicebus voortaan uitgevoerd door vrijwilligers onder lijnnummer 515 en de Qliner 302 tussen Assen en Stadskanaal zal niet meer rijden.

Alle veranderingen zijn in te zien op de pagina ‘Dienstregeling 2015 Bus‘ op deze site.

OV Nieuws uit Groningen wil de ervaringen met de nieuwe dienstregeling bundelen om een beeld te krijgen welke reizigers er op vooruit zijn gegaan en welke juist niet. Ervaringen zijn welkom via het mailadres ovnieuwsuitgroningen@gmail.com of via @OVNewsGroningen op Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *