Foto: Ruben van Vliet

De komst van de treinverbinding tussen Groningen en Stadskanaal laat twee jaar langer op zich wachten. Gedeputeerde Gräper-van Koolwijk zegt tegen RTV Noord dat de trein in 2026 moet gaan rijden.

De vertraging wordt onder meer veroorzaakt doordat men direct wil gaan rijden met het nieuwe beveiligingssysteem ERTMS. Deze week werd aangekondigd dat de Noordelijke Nevenlijnen definitief de komende jaren zullen worden voorzien van dit systeem.

Ook blijkt het doortrekken van het spoor duurder te zijn dan in eerste instantie gedacht. Er wordt aanvullend onderzoek gedaan om de financiële risico’s van het project in kaart te brengen. De uitbreiding naar Stadskanaal wordt betaald uit de pot met RSP-gelden. Wanneer andere projecten die uit deze pot betaald worden, zoals de ombouw van de zuidelijke ringweg, duurder uitvallen, dan kan dit gevolgen hebben voor andere projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *