Burgemeester Van Oosterhout van Emmen gaat in een brandbrief Den Haag oproepen werk te maken van een speciale bus voor veiligelanders. Hij doet dat nadat donderdag in de gemeenteraad daarvoor een motie werd aangenomen.

Van Oosterhout zei eerder al woensdag overleg te hebben gehad met CdK Klijnsma en staatssecretaris Broekers-Knol. Daarin werd de mogelijkheid besproken om de veiligelanders in Zwolle op te pikken en rechtstreeks met een speciale bus te vervoeren naar Ter Apel. Zo komen de veiligelanders, die veel overlast veroorzaken, niet meer in het reguliere openbaar vervoer.

Ook de motie voor een permanent bezette BOA-post bij het station werd behandeld. De burgemeester zei dat er serieus naar die mogelijkheid gekeken wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *