Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen is helemaal klaar met de veiligelanders die via Emmen met het OV naar Ter Apel reizen. Wat hem betreft komt er speciaal, rechtstreeks vervoer zoals bijvoorbeeld ook met voetbalhooligans gebeurt.

Wat hem betreft gaan bussen tussen Zwolle en Ter Apel rijden zonder stops onderweg en onder begeleiding. Daarmee moet het rustiger worden in de trein tussen Zwolle en Emmen, rond het station van Emmen en in het busvervoer van en naar Ter Apel.

Woensdag had Van Oosterhout overleg met Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol. De burgemeester heeft het idee dat de boodschap in Den Haag geland is. De staatssecretaris heeft de toezegging gedaan serieus naar de mogelijkheden te kijken.

Overigens wordt donderdag in de begrotingsvergadering van de Emmer gemeenteraad een motie behandeld van vier fracties waarin wordt gepleit voor een nieuw, permanent bezet BOA-kantoor bij het station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *