In verband met de werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Beilen rijden er zaterdag bussen in plaats van treinen tussen beide plaatsen. Deze bussen stoppen onderweg op ieder station en kunnen op een aantal stations wat overlast geven op het reguliere busvervoer. Qbuzz past op twee stations de perronindeling voor een dag aan om de treinvervangende bussen vrij baan te kunnen geven.

Op het busstation in Assen zullen de perrons G en H alleen worden gebruikt door het treinvervangend vervoer. De lijnen 50, 110 en 302, welke normaal op perron G halteren maken zaterdag voor een dag gebruik van perron F.

In Beilen wordt perron C gebruikt door de treinvervangende bussen. Doordat Qbuzz geen gebruik maakt van deze halte zal dit hier geen wijzigingen opleveren.

De dienstregeling van de stopbussen is te vinden in de Reisplanner op ns.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *