Het wordt een belangrijk weekend voor Qbuzz in Groningen. Niet alleen vanwege de start van de nieuwe dienstregeling zondag maar ook vanwege de verhuizing van haar grootste stalling van het GD-gebied, in de stad. Vrijdagmiddag werd de locatie officieel geopend.

De nieuwe stalling is eigendom van het OV-bureau en wordt verhuurd aan de houder van de busconcessie, op dit moment Qbuzz. Terwijl de laatste hand nog wordt gelegd aan de nieuwe locatie, verhuist de vervoerder met de stalling en het concessiekantoor zaterdag van de Bornholmstraat naar de nieuwe locatie.

Die nieuwe locatie bevindt zich aan de Peizerweg, op een deel van het terrein van werkvoorzieningsschap Iederz. Een deel van het Iederz-gebouw is gesloopt en een deel gerenoveerd om de plek geschikt te maken als busstalling.

Een grote groep buschauffeurs, medewerkers van OV-bureau en gemeente Groningen, bestuurders en relaties vertrok vanaf de Peizerweg met vier bussen naar de achterkant van de stalling, waar een directe aansluiting is gemaakt op de busbaan. Dat zorgt ervoor dat de reistijd van lege bussen tussen de stalling en het Hoofdstation flink wordt verkort. Aan de achterzijde is ook een bushalte aangelegd voor personeel en bezoekers van de bedrijven rond de Peizerweg. De bussen kregen bij aankomst een ‘waterdoop’ van de brandweer, zoals gebruikelijk is bij de eerste aankomst van een eerste vliegtuig van een luchtvaartmaatschappij op een vliegveld.

Zaterdagochtend vertrekken de bussen voor het laatst vanaf de Bornholmstraat. Ze komen ‘s avonds binnen aan de Peizerweg, waar ze zondag in de nieuwe dienstregeling voor het eerst zullen vertrekken.

UPDATE: Nu met een videoverslag van de opening.

[mappress mapid=”37″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *