Branchevereniging OVNL is bezig met het in kaart brengen van scenario’s welke ingezet kunnen worden vanwege het coronavirus. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft dat verzocht.

Er zijn al enkele coronamaatregelen genomen in het openbaar vervoer. Conducteurs en BOA’s pakken geen vervoersbewijzen meer aan. Bij controles moeten reizigers nu zelf hun ticket tegen de handheld van de controleur houden. Op stationsloketten wordt fysiek contact vermeden. De NS roept daarnaast op met de pinpas te betalen.

Spoorbeheerder ProRail laat geen bezoek van buitenaf meer toe op de verkeersleidingsposten en kijkt naar de mogelijkheid om in verschillende diensten te gaan werken. Op de schermen op stations toont men vanaf vandaag preventieve informatie om besmetting met het virus te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *