Kwetsbare groepen als ouderen en mensen met een lagere weerstand kunnen momenteel beter niet met het openbaar vervoer reizen. Dat adviseert het kabinet vanwege het coronavirus.

Het kabinet heeft donderdagmiddag tijdens een persconferentie in Den Haag aanvullende maatregelen voor heel Nederland bekendgemaakt. Daarin worden onder meer bijeenkomsten en evenementen met meer dan honderd mensen verboden en het samenzijn met meer dan zoveel mensen afgeraden.

Premier Rutte gaf aan dat de maatregelen naar verwachting zorgen voor minder drukte in het openbaar vervoer, waardoor mensen minder dicht op elkaar zullen zitten. Voorlopig zijn er dan nog geen aanvullende maatregelen binnen het openbaar vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *