ovchipkaart

De NS hebben onbewust het naar eigen zeggen ‘maas in het systeem’ gedicht waarmee het mogelijk was tijdens een treinreis van vol- naar dal-tarief te veranderen. Dat meldt De Volkskrant vandaag.

Veel reizigers met een kortingsproduct op hun OV-chipkaart stapten tijdens de treinreis na 9:00 uur uit de trein, checkten uit en weer in, en stapten weer in om voor de rest van de reis over te gaan naar het goedkopere tarief.

De NS hebben het systeem aangepast om reizigers klaagden over het overstappen. Normaliter checken reizigers in aan het begin van een reis en uit op het eindstation. Met de komst van poortjes is het soms echter nodig om uit- en in te checken om de poortjes te kunnen openen. Daarbij ging op ongunstige momenten het tarief over van dal naar vol voor de rest van de reis.

Door de aanpassing in het systeem is het niet meer mogelijk binnen 35 minuten uit- en in te checken. Dit wordt gezien als een passage van een poortje. De regeling, die op 1 september in is gegaan, zorgt voor veel klachten onder reizigers.

Opmerkelijk genoeg is het wel mogelijk in- en uit te checken door uit te checken bij NS, in te checken bij een andere vervoerder, meteen weer uit te checken en dan weer in te checken bij de NS. Dan wordt het kortingsproduct wel gebruikt. Dit is echter niet op alle stations in Nederland mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *