De NS verwacht dat zij tijdens de landelijke pensioenstaking aankomende dinsdag geen betrouwbare dienstregeling kan bieden. Reizigers worden geadviseerd niet met de trein te reizen.

Er bestaat volgens de NS de mogelijkheid dat er helemaal geen treinen rijden. ‘Uiteraard proberen we waar mogelijk enkele treinen te rijden: dit zal zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn. Wij verwachten zeer ernstige hinder voor treinreizigers, zij kunnen er niet van uit gaan dat hun trein die dag rijdt,’ zegt de vervoerder in een verklaring.

De NS baalt ervan dat er reizigers getroffen worden met de acties. ‘Wij hebben begrip voor de zorgen over pensioenen, maar vinden het jammer dat opnieuw gekozen is voor een middel waar onze reizigers zeer veel hinder van ondervinden. Reizigers worden de dupe van een conflict waar NS geen partij in is.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *