De provincie Drenthe gaat dit weekend van start met de aanleg van een fietstunnel onder de N372 bij Peizerwold. Daardoor hebben de lijnen 4 en 86 van vrijdagmiddag tot en met zondag te maken met flinke omleidingen.

Lijn 4 rijdt om via de A7, Leek en Nietap. Alle haltes tussen Peizermade en de Handelsweg in Roden zijn vervallen. In Roden rijdt lijn 4 langs de haltes Leeksterweg tot en met Handelsweg in één richting. In- en uitstappen kan bij dezelfde halte.

Lijn 86 rijdt tussen het Hoofdstation en het centrum van Peize en Donderen en Norg om. De halte Schoolstraat is tijdelijk de halte voor Peize, in Donderen is een tijdelijke halte geplaatst aan de Dorpsweg en in Norg is de tijdelijke halte Nachtegaalstraat. Qbuzz adviseert reizigers voor Norg om te reizen via Roden.

Nachtbus 417 heeft ook te maken met de stremming. Deze rijdt één weekend niet via Roden. Alle betrokken lijnen zullen hoogstwaarschijnlijk vertragingen oplopen. Via de website van Qbuzz is actuele informatie beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *