Vanaf vrijdag geldt er een langdurige omleiding voor bussen rond de Bloemsingel. Daar wordt gewerkt aan het verbouwen van de halte UMCG Noord tot busknooppunt.

De werkzaamheden zijn al een tijdje bezig, maar nu wordt de weg aangepakt. Alle buslijnen rond de Bloemsingel en Oostersingel moeten omrijden.

De lijnen 3, 4, 5 en 163 stoppen tot begin november richting UMCG Noord niet meer aan de Grote Markt. Het alternatief is de halte aan het Zuiderdiep. In de andere richting wordt ook niet gestopt in het weekend van 4 en 5 april, behalve lijn 5, deze rijdt de hele periode tot november niet via de Grote Markt. Lijn 171 stopt hier ook niet. Tijdelijke halte voor de lijnen 3, 4 en 163 is Oostersingel.

Bij de halte UMCG Noord zelf gelden deze maatregelen ook voor deze lijnen. Lijn 1 rijdt ook tot begin november niet langs de Bloemsingel richting P+R Reitdiep. De vervangende halte is Pijpstraat. Richting het Hoofdstation rijdt lijn 1 ook niet langs de halte in het weekend van 4 en 5 april. Reizen kan met één van de andere lijnen vanaf de tijdelijke halte tegenover DOT.

Richting Station Noord stoppen lijn 2 en 171 tot november ook niet aan het Hanzeplein voor het UMCG. Er komt hiervoor een tijdelijke halte aan de Petrus Campersingel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *