De Hanzelijn zorgt voor een aanzienlijk snellere treinreis naar Schiphol, maar maakt de directe reis naar Den Haag langer. Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling van NS welke in de online Reisplanner te vinden is.

OV Nieuws uit Groningen vergelijkt de huidige dienstregeling met de nieuwe situatie. In alle situaties nemen we een trein die rond het middaguur vanuit Groningen vertrekt. In de huidige situatie duurt een treinreis vanaf station Groningen naar Den Haag Centraal 2 uur en 36 minuten. Een reis per trein vanaf station Groningen naar station Schiphol duurt momenteel 2 uur en 32 minuten.

Na de opening van de Hanzelijn zal een treinreis naar Schiphol nog maar 2 uur en 9 minuten, dat is 23 minuten korter. Naar Den Haag Centraal doet men er straks met de directe lijn 2 uur en 40 minuten over. Dat duurt vier minuten langer dan in de huidige dienstregeling. Reizigers zijn dan sneller op station Den Haag Centraal door met de Intercity naar Utrecht te reizen en daar over te stappen. Daarbij moet wel de kanttekening worden geplaatst dat de trein naar Den Haag via Schiphol gaat rijden, waardoor er onderweg langere in- en uitstaptijden zijn.

De nieuwe Intercityverbinding naar Rotterdam Centraal zal er vanuit Groningen 2 uur en 39 minuten over gaan doen. Dat is nu eens in het uur ook zo, maar dan moet men overstappen in Zwolle vanuit de Intercity naar Den Haag. Als men overstapt vanuit de Intercity naar Schiphol is de reistijd 2 uur en 48 minuten.

De treinen zullen vanuit Groningen en Leeuwarden om-en-om gaan rijden naar Schiphol/Den Haag Centraal en Rotterdam. In Zwolle zal het mogelijk zijn om over te stappen tussen beide treinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *