De twaalf provincies hebben een gezamenlijke brandbrief naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij willen aandacht vragen voor de bezuinigingen in het openbaar vervoer.

De provincies zijn als opdrachtgever verantwoordelijk voor het busvervoer in hun OV-regio. Het wordt de laatste jaren steeds moeilijker om dit financieel te dekken, zeker sinds de coronacrisis. Om de bereikbaarheid te behouden vragen de provincies om een budget van in totaal 1 miljard euro.

Of er extra geld beschikbaar kan worden gemaakt is zeer de vraag. In de Tweede Kamer is al vaker tijdens debatten gevraagd naar de situatie, waarbij er volgens de minister en staatssecretaris geen groter budget beschikbaar is.

In Groningen en Drenthe staan meerdere lijnen op de nominatie volgend jaar geschrapt of uitgekleed te worden. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de lijnen 8 en 19 in de stad Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *