Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft donderdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen ingestemd met moties die de voorgestelde prijsstijgingen in het openbaar vervoer voor volgend jaar tegen moeten houden.

De moties werden ingediend door GroenLinks/PvdA en de ChristenUnie en mede-ondertekend door andere fracties. De VVD, D66, PVV, CDA, SP, SGP en BBB hebben ingestemd met de moties, die inhoudt dat zowel in het streekvervoer als de NS-trein de prijs volgend jaar niet stijgt. Het is de bedoeling hier 420 miljoen euro voor uit te trekken.

Een deel van dit geld, 300 miljoen, is naast het stoppen van de regionale prijsverhogingen bestemd voor het behoud van bijvoorbeeld buslijnen en hun haltes. 120 miljoen wordt uitgetrokken voor het behouden van het prijspeil bij de treinen.

De 300 miljoen euro komt uit de reserves van het ministerie van Financiën, de 120 miljoen euro voor de maatregelen in de trein uit de begroting van het ministerie van Infrastructuur en het Mobiliteitsfonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *