De Tweede Kamer heeft dinsdag een voorstel van GroenLinks en ChristenUnie aangenomen om de maximum baanvaksnelheden op de Intercityroutes in Nederland te verhogen van 140 naar 200 kilometer per uur. Daarbij ligt de prioriteit op lijnen tussen de Randstad en de rest van Nederland.

Staatssecretaris Wilma Mansveld moet nu met de Nederlandse Spoorwegen in gesprek om afspraken te maken over nieuw aan te schaffen treinen. De huidige Intercitytreinen hebben een maximumsnelheid van 160 kilometer per uur. Omdat de NS vaak tientallen jaren met materieel doen vindt de Tweede Kamer het belangrijk dat er juist nu wordt ingezet op nieuw materieel. Overigens is het huidige Intercitymaterieel in de afgelopen jaren net gereviseerd en gemoderniseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *