De ingebruikname van de spoorlijn voor personenvervoer tussen Groningen en Veendam is met een jaar uitgesteld.

ProRail, de provincie en Arriva hadden afgesproken de lijn begin 2010 in gebruik te nemen. Overleg met de goederenvervoerders op de lijn was hiervoor wel nodig. Een akkoord met de goederenvervoerders over het combineren van goederenvervoer en personenvervoer op één lijn is er niet gekomen. Daarom moet er een apart spoor voor personenvervoer worden aangelegd, welke één jaar moet inklinken. Daardoor kan er op z’n vroegst pas in het begin van 2011 een trein over de nieuwe lijn rijden.

Een gedachte over “Trein naar Veendam rijdt later”
  1. Balen van deze vertraging. Het is van de gekke dat deze omgeving verstoken is van een treinaansluiting . Indien gerealiseerd
    gauw doortrekken naar Emmen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *