De provincie Groningen heeft vanwege het uitvallen van de kosten van de aanbestedingen fors moeten snijden in het aanbod van streekvervoer in Groningen per 13 december. Er worden lijnen versoberd en zelfs geschrapt.

Een aantal aanpassingen die in december op de Qliners werden gedaan, worden weer geheel of gedeeltelijk ongedaan gemaakt. Daarnaast zal Qliner 309 (Zernike – Kloosterveen) worden gecombineerd met lijn 650 (de scholierenlijn/sneldienst Groningen – Assen)

Streeklijnen 134 (Groningen – Holwerd; beter bekend als de Ameland Express) en 679 (Zernike – Winschoten) worden volledig geschrapt. "De reistijd met de trein naar Leeuwarden en vanaf daar met de bus is twintig minuten korter, waardoor lijn 134 matig bezet was. Ook op lijn 679 is de reistijd met de bus twintig minuten langer dan met de trein, waardoor de bus steeds minder werd gebruikt", verklaart Noriko Namba van het OV-bureau Groningen Drenthe.

In het stadsnetwerk in Groningen zal Citybus lijn 23 (vanaf de Zaanstraat) worden opgeheven. De Zaanstraat blijft wel P+R-terrein, de bediening zal worden overgenomen door lijn 6. Daarnaast zal lijn 22 buiten de spits vanaf december eens per twaalf minuten gaan rijden, in plaats van eens per tien minuten. Tijdens de spits blijft de frequentie hetzelfde.

Tot slot zal lijn 20 (Centraal Station – Station Europapark) vervallen. De lijn wordt ge├»ntegreerd met lijn 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *