Forse investering in waterstofbussen en autonoom OV/ 1 minuut leestijd

Er wordt 10 miljoen euro geïnvesteerd vanuit het Nationaal Programma Groningen in vier projecten die te maken hebben met de toekomst van het openbaar vervoer.

In het samenwerkingsverband Hive.Mobility werd vrijdagmiddag afgetrapt. Dat gebeurde in het Hive.Mobility Center op de Zernike Campus in de stad. Daar gaan professionals aan de slag met bijvoorbeeld voertuigen op waterstof en autonoom vervoer.

Onderdeel van de projecten zijn naast het centrum op de campus de ombouw van twee Qliners tot waterstofbussen en een uitstootvrij achtpersoons OV-busje. Verder komen er vijf testlocaties voor het autonome vervoer, waarbij in de toekomst ook een combinatie wordt gemaakt met het European Hyperloop Center in Meerstad.

Het uiteindelijke doel is om in Groningen en Drenthe in 2030 het volledige openbaar vervoer emissievrij uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *