Foto: NS

De Nederlandse Spoorwegen hebben vandaag de nieuwe Sprintertreinen gepresenteerd. Het zijn de eerste nieuwe Sprinters sinds de SLT (Sprinter Lighttrain) die bekendstaan om het ontbreken van het toilet.

De nieuwe Sprinters zijn weer een stuk moderner en hebben wel een (rolstoelvriendelijk) toilet. Ook zijn er wifi, een gelijkvloerse instap en stopcontacten inclusief USB-poorten aanwezig. Op dit moment zijn de eerste van in totaal 118 Sprinters die van de lopende band gaan rollen in Nederland voor tests die nodig zijn om een vergunning voor het treintype te krijgen.

De treinen worden gebouwd door het Spaanse CAF. Het is de eerste keer dat NS daar treinen heeft besteld. De vorige Sprinters kwamen van het Zwitserse Stadler. Een groot deel van de 118 nieuwe treinen is bedoeld voor het Noorden. Het gaat daarbij om de Sprinter-verbindingen Groningen – Zwolle en Leeuwarden – Meppel. Vanaf volgend jaar stromen de eerste stellen gefaseerd in. Die eerste treinen gaan rijden in de omgeving van Hoorn, Amsterdam en Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *