Foto: NS

De nieuwste Sprinter-treinen gaan vanaf zaterdag tussen Groningen en Zwolle en Leeuwarden en Meppel rijden. Dat maakte de NS maandag bekend.

De trein rijdt op vrijdagavond voor het eerst voor genodigden. Het gaat om een tweede proefrit waar bekeken wordt hoe de reistijd van het Noorden richting de Randstad kan worden verkort. In deze tweede proef wordt gereden van Leeuwarden naar Zwolle en vervolgens naar Groningen. Onderweg wordt verder alleen gestopt in Assen. Deze proefrit wordt gemaakt na afspraken met Drenthe en Friesland en de resultaten worden gebruikt voor eventuele maatregelen om het treinverkeer richting de Randstad te versnellen.

Op zaterdagochtend gaan de SNG-treinen (Sprinter Nieuwe Generatie) voor het eerst de reizigersdienst op de Sprinter-diensten Groningen – Zwolle en Leeuwarden – Meppel rijden. De Intercity’s blijven rijden met de traditionele Koplopers en dubbeldekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *