Van 16 tot en met 19 februari rijden er geen trajecten van Groningen naar Hoogeveen, Veendam en Weener en andersom. Er wordt op en rond het spoor gewerkt, onder meer aan de sloop van het viaduct in de Groninger ringweg over het spoor.

Er worden treinvervangende bussen ingezet op de trajecten. De bussen van NS stoppen niet op de stations Groningen Europapark en Haren. Reizigers voor Europapark moeten omreizen via het Hoofdstation en tussen Hoofdstation en Europapark gebruikmaken van de Arriva-bussen. In Haren stoppen de NS-bussen langs de A28 bij het transferium. Er rijdt een pendelbusje tussen de P+R en de Middelhorsterweg in Haren.

Treinreizigers uit Oost-Groningen kunnen op zaterdag 16 en zondag 17 februari gebruikmaken van de speciale Qbuzz-lijn 123 welke ieder uur rechtstreeks rijdt tussen Winschoten en Hoogeveen. Onderweg wordt gestopt in Veendam, bij Gieten en Rolde. Voor reizigers uit Winschoten is deze route flink sneller dan de ritten met de treinvervangende bussen. In lijn 123 zijn de reguliere tarieven van Qbuzz van kracht. Een treinkaartje is niet geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *