Foto: Koen van Velsen architecten/Beauty & The Bit

De eerste winkel heeft haar vertrek aangekondigd naar aanleiding van de verbouwing van het Hoofdstation in Groningen. Boekhandel AKO wijkt voor de verbouwing, en weet nog niet of zij terugkeert naar het nieuwe station.

Dat zegt Marieke van Wandelen, woordvoerster van moederbedrijf Audax tegen Dagblad van het Noorden. Het winkelblok op het perron staat op de plaats waar straks doorgetrokken spoorlijnen komen te liggen. Die zijn nodig zodat treinen in de regio door kunnen rijden.

AKO praat in ieder geval nog met de NS over een noodvoorziening, maar daar is nog geen duidelijkheid over. Personeel wordt volgens Dagblad van het Noorden niet ontslagen. Het Hoofdstation komt niet zonder gemakswinkel te zitten, want het filiaal van Cigo op het busstation in het Hunzehuys blijft. De werkzaamheden starten volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *