Foto: Flickr/wagon16

De gemeente Meppel is bezig met het opstellen van een gebiedsvisie voor het stationsgebied. De gemeente wil dat het gebied de poort van de stad wordt.

Royal HaskoningDHV is in de arm genomen om scenario’s uit te werken. Daaruit zijn drie varianten voor het hele gebied uitgewerkt. Deze werden dinsdagavond voor het eerst gepresenteerd aan buurtbewoners tijdens een informatieavond.

Het gaat in de plannen om vijf punten. De gemeente wil het stationsplein aanpassen, een invulling voor de Koelhuislocatie, een renovatie van de Bekinkbaan en het Kraton en meer groen rond de Ezingerweg en Leonard Springerlaan. In het geval van het plein voor het station hoopt de gemeente op een stripbusstation met inhammen voor de haltes.

Volgende maand bespreekt de gemeenteraad de plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *