Dit weekend geldt in de Groningse bussen: gratis instappen

Dit weekend, op zaterdag 13 en zondag 14 februari, zijn de bussen van Qbuzz en Arriva Touring in Groningen en Drenthe gratis toegankelijk. Ook de zes kleinschalige vervoerders doen mee aan de actie.

Dit betekent dat de Groninger en Drentse stadsbussen, streekbussen, Qliners, nachtbussen, LijnBelBussen en Servicelijnen kosteloos hun passagiers vervoeren. Dit betekent dat onder andere de Eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en RKC Waalwijk van zondag gratis per bus bezocht kan worden.

De actie moet de afgelaste gratis-vervoer-dag van 20 december vervangen. Deze werd geschrapt door de gigantische sneeuwval, waardoor het niet veilig was om de bussen te laten rijden. Aanvankelijk wou het OV-bureau Groningen Drenthe geen vervangende actie organiseren, maar toch heeft men besloten de actie alsnog door te laten vinden en er nog een extra dag aan vast te plakken. “Om mensen in staat te stellen al het nieuws zelf te ontdekken, betalen wij het buskaartje op zaterdag 13 en zondag 14 februari. Deze actie liep kort na de start van de concessies, maar die sneeuwde toen letterlijk onder. We hebben besloten om de actie te herhalen, zodat iedereen de bus eens kan uitproberen”, aldus Marc Jager, voorzitter van het OV-bureau.

De actie geldt overigens niet op de bussen van Connexxion Overijssel en Qbuzz Zuid-Oost Friesland, die ook door het Groninger en Drentse gebied heenrijden. Ook de Regiotaxi en Treintaxi doen niet mee aan de actie.

Een gedachte over “Groninger en Drentse bussen dit weekend gratis”
  1. ik heb zojuist 2 foto’s verzonden ivm de fotowedstrijd, ik hoop dat u ze interessant vindt!
    mvrg, mevr. j van vlijmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *