De raadscommissie R&W in Groningen stelt voor om de Stationsweg in Groningen opnieuw in te richten en gaat dit bespreken met diverse partijen. Dit meldt de Groninger Gezinsbode dinsdag.

Een van de plannen is om, vanwege de toenemede drukte op de Stationsweg, het busstation van stads- en streekbussen te verplaatsen naar de achterzijde van het station. Daarnaast wil men dan ook direct een nieuwe tunnel of passage tussen de diverse perrons.

Naast de verplaatsing van de bussen, is men ook van plan de Stationsweg autoluw te maken, bijvoorbeeld door het aanleggen van een ‘knip’ of tunnel ter hoogte van de Werkmanbrug bij het Groninger Museum. Ook het aanleggen van een nieuwe parkeerplaats die plaats biedt aan drieduizend auto’s, ligt in de planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *