De wijkraad van de stad-Groninger wijk Laanhuizen wil van de gemeente Groningen en spoorbeheerder ProRail duidelijkheid over de verkeerssituatie die bij de Paterswoldseweg ontstaat wanneer hier een tunnel onder het spoor wordt aangelegd.

Er is een tunnel onder het spoor door gepland om het aantal passerende treinen uit te kunnen breiden. Op dit moment kunnen er niet veel extra treinen meer bij omdat de spoorwegovergang dan te vaak gesloten zou zijn. De wijkraad wil weten wat de verkeerskundige gevolgen in de wijk zijn van de aanleg van de tunnel. De gemeente en ProRail hebben nog niet gereageerd op de oproep, waardoor de zorgen in de wijk stijgen.

De wijkraad van Laanhuizen overweegt nu om zelf een verkeerskundig model over de geplande situatie te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *