Er wordt steeds meer duidelijk over de inrichting van het nieuwe busstation bij het Hoofdstation.

De gemeente wil een parkeergarage onder het grote nieuwe busstation aan de zuidzijde aanleggen. De garage kunnen het verdwijnen van het huidige terrein aan de Zaanstraat opvangen. De omgeving van het nieuwe busstation wordt een autoluw gebied. Doorgaand autoverkeer wordt onder meer geweerd door autoverkeer van het Emmaviaduct naar de Parkweg onmogelijk te maken. Ook parkeren op straat wordt verboden. Alleen afzetten is nog mogelijk.

Aan de noordzijde van het station ontstaat ruimte voor haltes voor de steeds meer in Groningen rijdende internationale bussen, zoals de Flixbus. De gemeente wil in een nog te maken visie voor de noordkant van het station vier haltes vastleggen. Vier haltes zouden genoeg moeten zijn volgens Flixbus. Zij zijn de grootste gebruiker van de halte internationale bushalte.

In 2023 moeten de werkzaamheden rond het busstation aan de zuidzijde starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *