Vanaf woensdag zijn er geen treinkaartjes met een zogeheten ‘via-station’ meer te koop bij de loketten en kaartautomaten op het Nederlandse spoor.

De NS gaan in voorbereiding op het volledig overstappen op de OV-chipkaart de softwaresystemen geschikt maken hiervoor. Met de OV-chipkaart wordt flexibeler reizen mogelijk en is het via-station niet meer nodig.

De NS geven aan dat de aanpassing niet voor prijsverhogingen zorgt. Twee losse kaartjes in plaats van een via-kaartje zijn even duur. De veelgebruikte truc van het gebruiken van een via-kaartje om vanaf 9:00 uur korting te krijgen met een voordeelabonnement zal met de maatregel wel verleden tijd worden. Voor een aantal regionale trajecten, waar de regionale vervoerder een lager tarief door middel van een via-kaartje rekent dan de NS zelf, zullen de NS het tarief tijdelijk verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *