Commissaris van de Koningin van Friesland John Jorritsma heeft maandag in een mailtje een groot aantal aanvragers van het gratis eerste klas treinkaartje naar Leeuwarden teleurgesteld.

Mensen uit heel Nederland konden gratis twee eerste klas treinkaartjes aanvragen via de website van de onlangs tot mooiste van Nederland verkozen provincie, waar omtrent de actie ook werd georganiseerd. Er waren zo’n vijfhonderd kaartjes beschikbaar. Na aan te hebben gegeven dat er nog honderd kaartjes beschikbaar waren, schreven zo’n zesduizend mensen zich in voor gratis kaartjes, wat zou betekenen dat als Friesland iedere aanvraag moest honoreren, er bijna twaalfduizend gratis treinkaartjes zouden moeten worden uitgegeven. “Het alsnog honoreren van alle aanvragen zou financieel onverantwoord zijn”, verklaart Jorritsma in zijn mail.

Jorritsma hoopt wel dat mensen ondanks de teleurstelling alsnog een reis richting Friesland maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *