Het papieren treinkaartje wordt in de loop van volgend jaar afgeschaft. In eerste instantie zou dit al op 1 januari gebeuren, maar dit wordt enkele maanden later door een technische kwestie die nog moet worden opgelost.

Reizigers die met zowel een regionale vervoerder als de NS reizen krijgen nog niet de juiste langeafstandskorting via het OV-chipkaartsysteem.

Met het papieren kaartje geldt de korting tot het eindpunt. Met de OV-chipkaart moet de reiziger bij het overstappen op een trein van een regiovervoerder uitchecken, waardoor de NS-korting niet meer geldt. De treinreis wordt daardoor een stuk duurder.

Over het afstemmen van de kortingen zijn de NS en de andere vervoerders het eens geworden, maar dat moet technisch nog worden geregeld, aldus de NS-woordvoerder. Volgens hem zijn de kortingsregelingen die de regiovervoerders hanteren, wel anders dan die van de NS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *