De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de overval op een buschauffeur van Qbuzz op 31 mei jongstleden in Hoogkerk.

De chauffeur was 's ochtends rond 5:30 uur onderweg van de stalling in Groningen naar het beginpunt van lijn 8 bij de Jan Ensinglaan. Toen hij over de Zuiderweg reed stopte hij ter hoogte van de kruising met de Daniel Ruynemanlaan voor iemand. Deze persoon stapte de bus in waarna hij de buschauffeur bedreigde en hem dwong zijn geldbakje af te geven. Ook een boekje met 1,50-Eurokaartjes werd buitgemaakt. Agenten troffen de chauffeur aan in zijn bus.

Direct na de overval ging de politie op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien, worden nog steeds gevraagd dit te melden. De politie vermoed dat de buitgemaakte Eurokaartjes zijn doorverkocht. Daarom wil zij ook in contact komen met mensen die van een particulier kaartjes hebben gekocht of aangeboden hebben gekregen.

De chauffeur ligt nog steeds in het ziekenhuis en is nog niet in staat om te werken. Ook heeft hij nog geen aangifte kunnen doen. Getuigen en andere mensen die informatie over de zaak hebben kunnen zich melden via het algemene landelijke politienummer 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via 0800-7000 (gratis).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *