Vervoerder Qbuzz is samen met de politie, Openbaar Ministerie, ambulancezorg, het UMCG en de regionale brandweer in Groningen, één van de partijen die woensdag een contract getekend hebben tegen agressie tegen hulpverleners en personeel in het openbaar vervoer.

Agressie in deze sectoren is een groeiend probleem. Door het prestatiecontract 'Project Veilige Publieke Taak' te tekenen hopen de deelnemende instanties en bedrijven afspraken te maken over het terugdringen van agressie en de bestraffing hiervan. Qbuzz heeft al besloten in al haar bussen camera's te plaatsen. Men hoopt een krachtig en eenduidig signaal af te geven naar de daders.

Voor een eenduidig beleid is het belangrijk dat samen vastgesteld wordt wat wel en niet acceptabel is. Ieder incident wordt geregistreerd. Daarnaast is afgesproken dat de werkgever altijd aangifte doet bij agressie en geweld. Met politie en OR worden afspraken gemaakt over het proces voor en ná de aangifte. Qbuzz en de andere partijen accepteren geen geweld tegen hun medewerkers en treffen dezelfde maatregelen. De ervaringen in Groningen worden meegenomen in de landelijke aanpak Veilige Publieke Taak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *