Qbuzz heeft voor haar nieuwe online platform Q+ een contract getekend met de ICT Group. Deze partij gaat het platform leveren.

ICT Group is de maker van TURNN. Dit zogeheten Mobility-as-a-Service-platform is de basis voor Q+.

TURNN biedt via de nieuwe app en website reizigers de mogelijkheid een reis van deur tot deur te plannen met zowel openbaar vervoer als voor- en na-transport. Eén van de belangrijke mogelijkheden is het vooraf kopen van een e-ticket voor de gehele reis.

Via TURNN wordt straks realtime reisinformatie beschikbaar gesteld. Wanneer er onderweg iets gebeurt op de geplande route, bijvoorbeeld een vertraging of rituitval, dan krijgt de reiziger hier direct een melding van.

Mobility-as-a-Service is in Nederland vooral nog toekomstmuziek. Er komt een landelijke proef waarin Groningen-Drenthe ook meedoet als regio. uiteindelijk is het de bedoeling om met de beste functies uit TURNN en de proef tot één platform te komen.

“Een beweging komt niet op gang als je niets doet”, zegt Gerrit Spijksma, algemeen directeur van Qbuzz. “Wij hebben gekozen voor het beste onafhankelijke MaaS-platform dat op dit moment in Nederland beschikbaar is. We willen met TURNN laten zien wat MaaS kan betekenen voor de reiziger en voor OV-aanbieders.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *