zaanbrug

Groningen is een van de provincies die heeft getekend voor de uitbreiding van het aantal waterstofbussen in het OV. Net als Noord-Brabant en Zuid-Holland tekende Groningen dinsdag een intentieovereenkomst met vervoersautoriteit MRDH in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam.

De samenwerking tussen de provincies en vervoersautoriteit geeft mede invulling aan het op in april dit jaar gesloten bestuursakkoord tussen het Rijk en 14 opdrachtgevers in het open vervoer om vanaf 2026 in het openbaar vervoer alleen nog gebruik te maken van bussen die geen CO2 uitstoten. Waterstofbussen spelen hierbij een belangrijke rol; vooral in gebieden buiten de stad.

De Europese Unie gaat vanaf volgend jaar 10 miljoen euro beschikbaar stellen om te helpen bij het aanschaffen van ongeveer 100 waterstofbussen. Het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur ondersteunt de overeenkomst van de provincies en de MRDH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *