Na een bestelling van twintig nieuwe waterstofbussen voor Groningen en Drenthe, komen er nog tien extra exemplaren naar Qbuzz. De tien extra bussen gaan rijden vanuit Emmen.

Daar komt een waterstoffabriek langs de A37. Het OV-bureau bestelt de bussen en krijgt hiervoor cofinanciering van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Europese Unie.

Bij de start van de busconcessie eind vorig jaar was al duidelijk dat er twintig waterstofbussen zouden gaan rijden in Groningen en Drenthe. Zij kunnen tanken in Delfzijl en straks bij een nieuw waterstoftankstation aan de Peizerweg in Groningen. Dat station zal worden geëxploiteerd door Shell en ook open zijn voor particulieren en andere bedrijven.

Ook het tankstation bij de waterstoffabriek in Emmen zal door Shell worden gebouwd. De waterstof moet uiteindelijk in de naastgelegen fabriek worden geproduceerd.

Inmiddels is ook duidelijk dat de eerste waterstofbussen eind dit jaar arriveren bij Qbuzz. De bussen lieten nog op zich wachten wegens het ontbreken van tankstations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *