Foto: Groningen Seaports

Medewerkers van bedrijven in de Eemshaven kunnen sinds woensdag makkelijker naar hun werkadres. Bij twee bushaltes en het treinstation in de haven staan deelfietsen waarmee zij de laatste kilometers makkelijk af kunnen leggen.

Er wordt de laatste jaren flink geïnvesteerd in het openbaar vervoer naar de Eemshaven. Naast de verlenging van de verlenging van de treindienst vanuit Roodeschool zijn er busroutes door de haven gelegd. Streeklijn 41 rijdt nu via de Eemshaven en er rijdt in de spits een speciale rechtstreekse buslijn tussen de Eemshaven en Groningen.

Er liggen drie bushaltes in het gebied, maar die zijn vaak nog een aardig eind van de bedrijven. Soms gaat het om wandelafstanden van twee kilometer. Met de deelfiets moet het makkelijker worden dit laatste stukje af te leggen en moet het openbaar vervoer interessanter worden voor het personeel in de Eemshaven.

De fietsen worden verhuurd door PDED en zijn bij gebruik in de eerste 24 uur gratis. Huren gaat via de app GoAbout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *