Bij de start van de nieuwe spoordienstregeling gaat de extra sneltrein tussen Groningen en Winschoten rijden. ProRail is gestart met de werkzaamheden aan het spoor om dit mogelijk te maken.

Belangrijke aanpassingen zijn de sluiting van station Sappemeer Oost en een verbouwing aan het station in Scheemda. Daar komt in de herfstvakantie een tweede perron. In die vakantie rijden er geen treinen op het traject, omdat er ook aanpassingen aan onder meer seinen worden gedaan.

Eerder werd nog bericht dat de komst van de sneltrein mogelijk een jaar vertraging op zou lopen. Dat werd gedacht naar aanleiding van de Netverklaring van dit jaar. Dat document is per ongeluk online verschenen en de daarin als ‘risicovol’ bestempelde invoering van de sneltrein dit jaar is niet correct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *