Er komt met ingang van 2018 een extra sneltrein tussen Winschoten en Groningen in de ochtendspits. De trein gaat onderweg alleen stoppen op de stations Hoogezand en Groningen Europapark en is daarmee tien minuten sneller dan de stoptrein.

De trein gaat vijf keer in de ochtendspits rijden. Twee keer per dag wordt er doorgereden naar Leer. Door de extra sneltrein rijden er ‘s morgens vier treinen per uur tussen Winschoten en Zuidbroek. Om dit te kunnen realiseren moeten er wel aanpassingen aan het spoor worden gedaan. Zo komt er een extra perron op station Winschoten. Ook verdwijnt de onbewaakte overgang daar.

Het project maakt onderdeel uit van de verbetering van het spoor tussen Groningen en Bremen. Van de 85 miljoen euro die de provincie Groningen voor dit project heeft gereserveerd, wordt er bijna 26 miljoen gebruikt voor de verbeteringen tussen Winschoten en Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *