Buitenhof raakt bus kwijt/ 1 minuut leestijd

De wijk Buitenhof verliest vanaf zondag haar busverbinding. Dat komt door wijzigingen die Qbuzz vanaf dan doorvoert.

De voormalige lijn 4 reed in het verleden door de wijk. Afgelopen december verdween deze lijn en kreeg de Buitenhof in ruil daarvoor tijdens de spitsuren een verbinding met streeklijnen 85, 86, 89 en 133. De bussen lopen bij de kruising tussen de Eemsgolaan naar de wijk en de busbaan in de Peizerweg veel vertraging op. In combinatie met het lage aantal in- en uitstappers in de Buitenhof heeft Qbuzz besloten voortaan via de busbaan in de Peizerweg te rijden.

Ter compensatie gaan de Q-link-lijnen 3 en 4 wel stoppen bij de halte Parkeerplaats langs de busbaan aan de Peizerweg. Deze halte ligt nabij de Eemsgolaan en biedt zo reismogelijkheden voor de bewoners van het zuidelijke deel van de Buitenhof en de bedrijven op kantorenpark Kranenburg.

De streeklijnen blijven wel rijden via de haltes bij Tuinland en Iederz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *