Het Drentse Een raakt in de avond en op zondag haar busverbinding kwijt. Volgens de nieuwe dienstregelingplannen van Arriva gaat lijn 84 de dorpen Zuidvelde, Norg en Een overslaan. De eerste twee dorpen kunnen nog gebruikmaken van lijn 83, maar die rijdt al enkele jaren niet meer in Een. Dit dorp raakt nu deels haar bus kwijt.

Nu moet in de avond en op zondag gebeld worden voor lijn 84, omdat deze dan als belbus wordt gereden. Arriva is van plan de bus weer voor vast te laten rijden op deze momenten, maar wel met een kortere route. De bus gaat tussen Assen en Haulerwijk rijden via Veenhuizen.

Wisse Hummel van Plaatselijk Belang Een zegt tegen Dagblad van het Noorden dat er ondanks het lage aantal van 376 reizigers in 2018 behoefte is aan een busverbinding. “Mensen zonder auto willen ook weleens ’s avonds op pad. Nu moet je al voor zessen de bus terug nemen naar huis, anders kom je niet meer aan. En wat dacht je van de studenten die in het weekend bij hun ouders op bezoek komen en op zondagavond weer terug willen? Dat kan straks niet meer”, zegt hij.

Arriva heeft niet gereageerd bij Dagblad van het Noorden omdat het Vervoersplan Fryslan nog niet definitief is gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *