De provincie Groningen krijgt 850.000 euro van staatssecretaris Mansveld van Verkeer en Milieu om twee waterstofbussen aan te schaffen.

Groningen is aangewezen als één van de vijf gebieden waar het ministerie een proef wil uitvoeren om de ervaringen met waterstofbussen te testen. Het ministerie wil dat er in 2025 alleen nog maar OV-bussen op waterstof of elektriciteit rijden.

Naast de twee bussen komen er ook een aantal vulpunten in de provincie om waterstof te tanken. De bussen gaan waarschijnlijk rijden op lijn 140 tussen Groningen en Delfzijl, omdat de afstand van deze lijn zich goed verhoudt tot de actieradius van de waterstofbussen. Andere gebieden waar de proef ook uitgevoerd gaat worden zijn de provincie Zuid-Holland en de stadsregio’s Rotterdam, Arnhem-Nijmegen en Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *