Van woensdag 31 juli tot en met woensdag 7 augustus rijden er geen treinen van Groningen naar Assen, Veendam en Weener en terug. Er wordt gewerkt aan het inschuiven van de Helperzoomtunnel.

Deze tunnel zou vorig jaar al worden ingeschoven, maar toen werd de operatie gestaakt vanwege verzakkingsverschijnselen. Nu doet aannemer Combinatie Herepoort een nieuwe poging.

Tegelijkertijd wordt er ook gewerkt aan andere projecten, zoals opstelterrein De Vork en het stationsgebied in Haren. Voor treinreizigers op de drie trajecten betekent het reizen per bus. Tussen Groningen en Assen zet de NS stop- en snelbussen in. De snelbus rijdt rechtstreeks tussen Groningen en Assen, de stopbus stopt onderweg bij het transferium langs de A28 in Haren. Tussen transferium en treinstation rijdt een kleinere pendelbus van de NS. Voor Station Europapark kan gebruik worden gemaakt van de vervangende bussen van Arriva.

Arriva rijdt haar bussen van en naar Veendam, Winschoten en Weener. Tussen Groningen en Winschoten rijden daarbij ook snelbussen, welke alleen stoppen bij Station Hoogezand-Sappemeer.

De extra reistijd bedraagt tussen de 15 en 45 minuten. Alleen dezelfde vervoersbewijzen als in de treinen zijn geldig in de bus. In- en uitchecken kan op de treinperrons bij de juiste vervoerder, of op drukke stations bij de mobiele chipkaartpalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *