Acht buslijnen die op de nominatie stonden om wegens bezuinigingen te worden geschrapt blijven volgend jaar toch rijden. Het gaat om diverse lijnen uit het ‘optionele pakket’ en lijnen die kunnen blijven rijden door een financiële bijdrage van de provincies.

Dat betekent dat bijvoorbeeld lijn 8 in Groningen niet volledig verdwijnt (het deel tussen Hoofdstation en Station Europapark verdwijnt wel), evenals het deel van lijn 19 tussen De Wijert en Station Europapark. Lijn 27 kan in Drenthe door Noordscheschut blijven rijden door afspraken tussen het OV-bureau en de gemeente waarbij de hoge drempels zullen worden aangepast en lijn 36 (Oldehove – Winsum), 43 (Woldendorp – Delfzijl) en 174 (Zuidbroek – Veendam) blijven bijvoorbeeld ook bestaan.

Ook staat er een opvallend voorstel in de plannen. Q-link 5 blijft vooralsnog via Middelbert en Engelbert rijden. Het was uiteindelijk de bedoeling om via de Hoofdweg langs Meerstad naar Harkstede te gaan rijden, maar die plannen lijken nu tot nader orde uitgesteld.

Andere voorstellen blijven wel staan, zoals het verlagen van de frequentie van lijn 7 in Groningen. Die bus gaat vanaf december twee keer per uur rijden. De dienstregeling gaat op 10 december van start.

Alle nu voorgestelde veranderingen zijn hier na te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *