De fracties van de PVV en Partij voor het Noorden in de Groningse gemeenteraad zijn bezorgd over de aanstaande tijdelijke verkeerssituatie aan de Van Lenneplaan in De Wijert. Buslijn 19 gaat daar doorheen rijden tijdens wegwerkzaamheden aan de Vondellaan.

Na de zomervakantie wordt de weg afgesloten, waardoor lijn 19 om moet rijden. De enige manier waarop deze lijn in het zuidelijke deel van De Wijert kan komen is via het winkelcentrum aan de Van Lenneplaan. Daar komt ook een tijdelijke bushalte tijdens de omleiding.

Op dit gedeelte van de Van Lenneplaan ligt een drukke parkeerplaats. Auto’s die deze parkeerplaats verlaten, rijden hier achteruit de weg op. De Partij voor het Noorden en PVV maken zich zorgen om de veiligheid, maar wethouder Philip Broeksma geeft in antwoord op hen aan dat er extra aandacht is voor de veiligheidssituatie en ook maatregelen worden genomen waar mogelijk. De gemeente vindt de situatie daarmee veilig genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *