Meerdere raadsfracties in de gemeente Noordenveld zijn tegen het schrappen van de busverbinding in de dorpen Een en Zuidvelde. Buslijn 84 van Arriva gaat vanaf december een nieuwe route rijden, waardoor de dorpen vanaf dan zullen worden overgeslagen.

Door een te laag reizigersaantal wordt de route van de bus tussen Assen en Drachten aangepast. Een en Zuidvelde verliezen dus hun bus, terwijl Norg alleen lijn 83 van Qbuzz overhoudt. Wethouder Robert Meijer zei tegen de raad uit de media te hebben moeten vernemen dat er haltes zouden worden geschrapt. Hij voert overleg met het OV-bureau over de situatie en neemt de ingediende motie van de gemeenteraad mee in het gesprek.

Of er nog iets aan te doen valt, is nog maar de vraag. De nieuwe dienstregeling is al officieel vastgesteld door het OV-bureau en de bij het bureau betrokken organen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *