Alleen dit jaar al hebben zo’n 4400 geplande treinritten van Arriva in Groningen niet gereden door het personeelstekort bij de vervoerder. Dat laten Gedeputeerde Staten in Groningen weten naar aanleiding van statenvragen van de fractie van de ChristenUnie.

Het gaat voor een groot deel om vooraf geschrapte ritten uit de afgeschaalde dienstregelingen. Daarnaast zijn nog eens 1687 ritten niet gereden, waarbij het in 469 gevallen door het personeelstekort kwam. Het gaat om ritten in de provincie Groningen, de lijn tussen Groningen en Leeuwarden wordt vanwege de geografische ligging voor veertig procent meegerekend in de cijfers.

De provincie wil nog steeds kijken naar de mogelijkheid om Arriva te beboeten voor de ‘niet geleverde opdrachten’. Het gaat dan om boetes voor ritten waar de vervoerder iets aan kon doen. De opbrengst van eventuele boetes moet wat Gedeputeerde Staten betreft ten goede komen aan de publieke mobiliteit in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *